Om Kenneln

Mitt namn är Susanna Johansson, men jag kallas för Sanna. Jag bor tillsammans med min sambo Stefan våra barn Hampus och Frida  och våra 2 Leonberger 2 Pudlar och 2 New Foundland i en liten by som heter Sannum, beläget ca 3,5 mil norr om Göteborg. 

Min första hund föddes -85,och det var en Labrador Retriver ifrån Minnows Kennel som vi kallade för Daisy, men i stamtavlan hette hon Minnows Teamaid, och det är utav henne som jag tagit mitt kennel namn.


-90 Parade vi denna tik och hon fick 6 gulliga små valpar, själv behöll vi en tik vid namn Teamaids Mon Ami.
Tyvärr så fick denna tik fel på armbågarna så vi placerade om henne. Denna kull är registrerad i min mammas namn eftersom jag ej fyllt 16 år då.


-92 Kom jag i kontakt med Yvonne Björnberg på Ragnarikes Kennel, och utav henne så köpte jag min första Leonberger. Han hette Ragnarikes Vilhelm Erövraren men kallade för Hampus.
Hampus var för mej den underbaraste hund man bara kan tänka sig. Med honom så blev det många resor runt om i Sverige & Norge, han fick titeln SUCH,NUCH och hade även en del CACIB. Tyvärr så avled han alldeles för tidigt, och ingen vet egentligen varför. Den 26 Juli-98 avled han här hemma endast sex år och en månad gammal. Han obducerades utan att de kunde fastställa dödsorsaken.

1996 så övertog jag av Yvonne Björnberg den underbara tiken Ragnarikes Vackra Vera. Som var kullsyster till Hampus.
Vera var en mycket vacker och klok tik, som våren -97 födde kennelns första Leonberger kull, Det var en kull på 3st hanar och 6st tikar. Vera tog två Cert på tre utställningar, men hon fick aldrig det sista eftersom hon blev sjuk. Hon drabbades av Staffylococcer i innerörat. Och efter 1,5 års tid av olika behandlingar utan resultat, blev vi tvungna att avliva denna underbara hund. Vera somnade in den 17 juli-98 en vecka innan sin bror.

`` Clownie´´som kom till oss hösten -98  ifrån Line Woldmo på Remröd`s kennel. 

Med henne tog utställningskarriären en riktig fart. Clownie har toppat de Svenska listorna i flera år och är en av de mest meriterade tikarna i världen. Hon avslutade sin karriär på topp och trots att hon är över 8 år slutade hon som 2:a på guldlejoninnalistan 2006!!

Hennes barn har även dem presterat oerhört fina resultat i ringarna samt givetvis även via sina sunda hälsoresultat. Mest stolt är jag kanske över att ha blivit BIR på Crufts, och med samma hane bästa hane året därpå. en dröm som kom att bli sann. Men även grupp placeringar i så väl Norge, Sverige och Finland är placeringar jag är stolt över.

I övrigt kan man se många av våra avkommor placera sig mycket bra i övriga världen. Vi har valpar i ett flertal länder så som Brazilien, Japan, Nya Zealand, USA och flertalet länder i Europa. Och det är en fördel att kunna samarbeta med många länder för att bevara rasen och kunna utbyta blodslinjer.

Vi har även importerat en leonberger från Finland.

Våra avelshanar har sen valpar runt om i världen även dom så utbytet av linjer och samarbetet mellan länder är en av våra starka fördelar i vårt avelsarbete.

Vintern 2005 kom så även Pudel in i vår kennel. Detta genom en liten vit Dvärg vid namn Pandorans Good Timing.  Ballerina som hon kallas till vardags gav mej mer smak dels för hennes enorma personlighet men även för den otroligt roliga päls skötsel som hörde till. Sommaren 2006 importerade vi nästa Pudel och då en vit toyhane vid namn Valdy från Frankrike. Detta blev grunden till våra pudel linjer. Vår första pudel kull föddes 4 maj 2007 och ur den behöll vi lilla tiken Teamaides Ina Scott ``Ärtan´´. Tyvärr så är Pudel inte den optimala hunden för min del vad gäller utställningar eftersom jag vill att mina hundar skall springa fritt i skogen och det fungerar inte då man skall ha dem fullpälsade utan i dag har vi endast Ärtan och Ballis hemma och båda är nedklippta och rena familjehundar så rasen pudel är i en mycket liten skala hos oss i dag.Valdy bor i dag hos en egen familj eftersom han var för stressad hos oss.

2007 så kände jag att jag ville starta nått nytt och Tudor kom in i våra liv!!! Tudor är en Newfoundlandshane som bara tagit oss med storm. En helt underbar hund och för hoppninsvis blir det i framtiden fler av dessa då det är en ras som verkligen fallit oss i smaken. (Och det blev det! Underbara Steffie från Krambjörnens kennel flyttade till oss hösten 2008)

Med Tudor så har verkligen utställningskariären fått en skjuts framåt. Han blev bland annat Gruppvinnare och Best in Show på SKK utställningen i Vännäs innan han ens var 2 år fyllda. Blev vinstrikaste Newfounland 2009.

Tudors Championat kom strax efter i Borås. Extra kul med tanke på att det var på samma utställning min första Leonberger blev Champion med.

 Jag har genomgått SKK`s hunduppfödarutbildning och SKK´s utbildningen i anatomi och bedömnings teknik. Jag är auktoriserad ringsekreterare samt utbildad juniorhandlings domare. Dömmer inofficiella utställningar alla raser och  försöker att deltaga på så mycket kurser och seminarier som är möjligt eftersom livet med hundar är mitt liv och man kan aldrig bli fullärd.

Efter 12 år på Diplom-Is och med en kanontjänst som Produktionsledare valde jag att den 28:e november 2006  säga upp mej och istället gå lärling på ett hundtrim under ca 1 års tid. Därefter drev jag eget trim under ca 2år men arbetade även som inhyrd trimmare på lokala veterinärstationen samt häll en hel del utbildningar i allt från Juniorhandling till ren anatomi.

Under 2010 arbetar jag som Professionals & Dog Breeder Manager på Royal Canin AB. Det var ett otroligt spännande och givande arbete som dock tag en del tid varför jag då valde att lägga uppfödandet på is ett par år. Men från och med September så har jag sagt upp mig med omedelbar verkan från Royal Canin eftersom jag inte kan stå för det sätt de sköter sin personal på och valde att lämna företaget med omedelbar verkan.

Och detta kommer att resultera i att ni nu kommer att få se valpar här på Teamaides igen. Och förhoppningsvis ganska snart....


Vårt mål har alltid varit att föda upp sunda och friska hundar med härliga temperament och personligheter.


För oss är kontakten med våra valpköpare viktig. Vi vill följa upp och se hur våra ``barn´´ utvecklas till härliga hundar. Just därför,  lämnar vi endast valpar till de personer som vi tycker uppnår de krav som en hundägare  bör uppfylla. Vi planerar en kull mycket noga för att få ett så bra resultat som möjligt. Vi vill att hundarna i från våran kennel skall vara goda representanter för sin ras. Våra mål är långsiktiga och vi gör inga förhastade val i vår avel. Hittar vi inte de linjer som vi är ute efter så står vi hellre över en parning än att göra någon kombination vi inte tror på.

Vi försöker att endast ha ett fåtal av våra avelshundar boende hemma hos oss och har sedan en del ute på foder just för att alla våra hundar skall få så bra omvårdnad som möjligt vad gäller motion pälsvård och just bara att få bli ompysslade. Vi är mycket kräsna med vad vi avlar på och ställer stora krav på oss själva. Men detta för att det är ett stort ansvar att förvalta så underbara raser som trots allt Leonberger och pudel är.

Valpar från oss är mycket vana vid barn och andra hundar. De lever sista tiden ute med de vuxna hundarna mestadels av dagen vilket även gör att dom i stort sett är rumsrena då de flyttar=)

Vi har även som mål att våra hundar skall präglas av elegans och sundhet och det tycker jag våra resultat talar för sig själva om. =)


Sanna Johansson  Teamaides kennel